28/11/2022

Daar was dan ons 2de nestje: 3 reutjes en 3 teefjes.
Het plan was een meneertje aan te houden, maar door problemen bij de bevalling moest Olga gesteriliseerd worden. Daardoor stelden we de keuze van het geslacht dan toch nog even uit.
Van de 6 puppies waren er 5 die mijn hart stolen. Dan was de ene favoriet en dan weer de andere. De top 3 wisselde continu. Wat waren ze allemaal zo ontzettend leuk! … Behalve 1…
1 pupje van de 6 zei me helemaal niets en dat was Blueberry. Blueberry sliep alleen maar en viel verder nooit speciaal op. Hij was altijd de laatste om dingen te doen, de rustigste, de stilste… Not my cup of tea…
Ware het nu net déze puppy waar onze zoon Cas op slag verliefd op werd op dag 1. Hij kwam na school thuis, wierp zijn eerste blik in de werpkist en daar en dan gebeurde het. Puppy blauw was het en zou het voor altijd blijven.
Heel de nestperiode lang vertelden we hem dat Blueberry – Beirke niet onze keuze was en dat hij zich er niet teveel mocht aan hechten. Want we hadden geen idee welke pup er zou blijven, een reutje, een teefje? Banana? Of misschien Clementine? Of Raspberry? Of… Maar 1 ding was zeker, Beirke zou het zéker niet worden!
Toen de pups bijna 6 weken waren veranderde er ineens heel veel. Alles werd door elkaar gehusseld, ik was helemaal de kluts kwijt.
En plots was Beirke daar, de pup met het foute oortje, de pup met de droopy oogjes. Plots was hij het meest geëngageerd tot interactie, het felste om een trekspelletje te spelen en het meest volhardend daarin.
En zo kwam het, dat die ene pup, die nooit in beeld was, die ene pup waar Cas al vanaf dag 1 weg van was, ons blijvertje werd.

Vandaag is onze coole kerel ruim 9 maanden. Hij is de baby van het huis die iedereen rond zijn vinger wond. Het is een ontzettend grappige hond, die ons dagelijks aan het lachen maakt. En zijn goofy-droopy oogjes maken dat je gewoon echt niet boos op hem kan zijn.
Hij is ontzettend slim, heeft een goede portie werklust gecombineerd met een meer dan prima nadenkend vermogen. Een beetje meer pit dan zijn 2 grote broers, maar dat is ok!
We zijn benieuwd naar wat de toekomst ons zal brengen, maar de reis tot hiertoe was al ontzettend leuk en grappig!
Hij is de meest geweldige pup van allemaal – uiteraard ;). Wat zijn we ontzettend blij met hem!