Stamboom/pedigree         gezondheid/health

Hugo, ons langverwachte bruine puppenkind.
Al zo lang wilde Marc een bruintje en dus gingen we speciaal op zoek naar een dekreu die bruin vererfde. Helaas waren de statistieken niet met ons… 50% kans reu-teef en we kregen 8-1. 25% kans op bruin en alle pupjes werden voor de voet zwart geboren. 8 zwarte, blinkende pups, waarvan 7 heren, we moeten er niet  over liegen dat er op dat moment een lichte teleurstelling was. En toen werd het laatste pupje geboren. Zijn kleur was duidelijk anders. “Daar is mijn bruin pupje” kirde Marc blij.
Ik lachte het weg want ja, zo kan je toch niet kiezen…
Toch was er van bij het begin iets bijzonders aan deze uk. Hij was het lievelingetje van mama Olga en ook van baasje Marc. Nu nog speelt Olga dolgraag met haar bruine kind terwijl haar zwarte kind gemeden wordt. En ook bij de baas is de voorkeur gebleven. Die 2 blijken perfect bij elkaar te passen, ze zijn zo gelukkig met elkaar. Waar de baas is, is Hugo en dat is zo mooi om te zien. Ze worden een geweldig team!

Verder is Hugo een beetje de rataplan in onze roedel. Hij maakt iedereen aan het lachen, heeft duizend uitdrukkingen en hoe vaak vragen we ons niet af wat er in zijn hoofdje om gaat. Hij kan heel gedreven zijn, maar heeft het gevoelige kantje van zijn mama geërfd. Hij houdt net als zijn broer van rennen, heel veel en heel hard rennen.