stamboom/pedigree          gezondheid/health          nakomelingen/offspring

Lieve Olga,

ik, en vele anderen met mij, weten nog goed hoe anti-border ik geweest ben. Een hond met wat uitdaging, dat is wat ik wou.
Ik begon bij Wodan, die gaf me, zeker op de jonge leeftijd die ik toen had, meer dan genoeg uitdaging. Toegegeven, de voldoening is groot als je na enkele jaren bloed, zweet en tranen een vriend naast je hebt staan die door een vuur gaat voor je, eentje waarmee je lezen kan en schrijven… De volgende, een halve beagle, was toch net teveel uitdaging. Daarna viel de keuze op de corgi. Ik ken nog het dilemma: sheltie of corgi en wilde niet voor een te soft en volgzaam hondje gaan. De weerbaarheid en koppigheid van de corgi hebben me lekker bezig gehouden en nog steeds vind ik het ras erg bijzonder. Flatcoateds en corgi’s, ik dacht mijn rassen gevonden te hebben, genoeg weerbarstigheid en extra veel voldoening als het dan toch lukt om ergens te komen. Gekkigheid en zeker niet te veel volgzaamheid, dat is wat ik wilde. Jarenlang heb ik gezworen nooit een border collie aan mijn zijde te willen.

En toen leerde ik jouw mama kennen en werd al verliefd op haar toen ze nog een pup was. Het lot bracht haar baasje bij mij als dierenarts toen hij een nestje met haar wilde, nèt op het ogenblik dat ik dankzij onze gekke Ella helemaal gebeten werd door het agilityvirus. Er gebeurde iets…
Misschien was mijn tijd van bloed, zweet en tranen wel voorbij…

Jij hebt me geleerd dat een volgzaam hondje dat het ècht graag goed wil doen, een hondje wat zich graag goed concentreert op wat het baasje wil ook ècht leuk kan zijn. Je leerde me ook dat het supergevoelige hondje dat jij bent ook niet altijd zomaar het gemakkelijkste is. Jij hebt me geleerd dat ook border collies ontzettend lief en zacht kunnen zijn. Jij hebt me zelfs geleerd dat een lekker werkhondje en een leuk huishondje gewoon dezelfde kunnen zijn. Kortom, jij hebt mijn hart helemaal veroverd!

Alsof dat nog niet genoeg is, veroverde je ook het hart van alle 3 mijn huisgenoten. Iedereen bij ons thuis is gek op jou en dat is zo ontzettend leuk. Ik zie nu al dat jij 4 pootjes en 2 handjes op 1 buik bent met onze mensenpup. De vriendschap die jullie 2 nu al hebben is onbeschrijfelijk en jij bent ongetwijfeld zijn Paw Patrol Olga, zijn superhondje!

Als kers op de taart schonk je ons de eerste Spark of Madness pupjes: 9 prachtige, 2de generatie superhondjes!