stamboom/pedigree           gezondheid/health            Video’s

Uit ons eerste nestje zouden we een pupje houden voor Marc. Hij wilde al zo lang een bruine border collie en dus viel hij al meteen op dag 1 als een blok voor het ene bruine pupje in ons nestje. Cas, ons zoontje van 6, was van in het begin verliefd op pupje beige en pupje paars. En zo begon het…
Gaandeweg ontwikkelde pupje paars zich net zoals ik voor ogen had. Dat wat ik zocht in mijn 2de border collie, een stabiel hoofdje met net dat ietsje meer pit dan zijn mama. Een blij eitje dat ervan uitging dat iedereen hem net zo leuk vond als hij hun.

En zo gebeurde dat wat anderen al veel langer zagen aankomen dan wij zelf. Niet alleen het knappe bruintje maar ook ons blije zwartje bleven bij ons wonen. De liefde tussen Cas en Guido is nog steeds bijzonder, die 2 zijn gek op elkaar. En ook ik ben maar wat blij met deze knappe kerel.
Hij is ook nu nog, als jong volwassen hond, de perfecte mix tussen zijn mama en papa. Hij kan rustig zijn indien nodig, óók naast het agilityterrein. Hij kan zich daar beheersen en heel bedachtzaam zijn in alles wat hij doet. Toch heeft hij voldoende pit en werkdrive. Zijn focus is enorm, hij laat zich niet gemakkelijk afleiden. Een geweldige combinatie om mee te werken.
In huis is hij een lieverd die van knuffelen houdt en gewoon lekker bij je in de buurt wil zijn. Buitenshuis wil hij het liefst gewoon rennen, zo hard als hij kan en zoveel als hij kan.

Kortom,
Guido is alles wat ik in gedachte had toen ik dit nestje plande. Een hond met een aan-uitknop. Hij is een droom!