3 weeks old

10 maart 2022

Amper 10 dagen geleden waren wij nog blinde, dove molletjes en kijk ons nu eens! We zijn volop bezig de wereld te ontdekken, Sinds we kunnen zien, vinden wij het leuk om elkaar te ontdekken. Meer en meer zijn we ook geïnteresseerd in de voorwerpen in onze omgeving. Ons ritme is wat veranderd, mama krijgt wat meer rust. Na het eten gaan wij flink allemaal een plasje doen op onze toiletjes en daarna is het speeltijd. Soms spelen we heel lieflijk maar soms gaat het er ook al wat ruwer aan toe. We grommen en blaffen als echte grote honden dan. Ja, we moeten goed oefenen voor later!
Enkele keren per dag mogen we ook met zijn allen uit de werpkist, dan mogen we spelen op het speelkleed. Er zijn dan nieuwe speelgoedjes en ook gekke platte dingen die een beetje stekelen. Baasje wil dan graag dat we daar eens over lopen dus dan doen we dat maar. Buiten de werpkist is het iets moeilijker om ons toiletje te vinden, maar ja, we zijn dan ook zo druk bezig met al die nieuwe dingen!
Sinds kort horen we ook, wat is dat zeg! Soms schrikken we van een plots geluid, dat is normaal, zo leren we sterk worden. Maar het is ook plezant. We horen nu als baasjes hallo zeggen. Dan worden we allemaal wakker en haasten we ons naar de rand van de werpkist. Om ter eerst willen we dan aandacht krijgen. Baasjes zijn ook altijd blij dan. Jaja, ze zijn echt blij met ons!

Blueberry is nog steeds de kleinste, hij is op alle gebied het ukje, behalve dan zijn oren, die doen als eerste gekke dingen. Toch was Blueberry 1 van de eerste die zijn broertjes en zusjes probeerde te verleiden om te spelen. Verder is blueberry nog steeds heel chill, zoals hij op zijn weekfoto goed laat zien :).

Ook Plum laat haar persoonlijkheid goed zien op de foto. Een lief meisje dat alle harten vertederd. Toch is ze ook heel ondernemend. 1 van de eersten die interesse toonde in speelgoed, nummer 3 die uit de werpkist kon klimmen en ook tijdens het spelen met broertjes en zusjes staat ze haar mannetje!

Raspberry trekt het zich allemaal niet aan, die doet gewoon haar eigen ding. Ze is een ondernemende dame die steeds meer contact met ons zoekt. Ze kan heerlijk op je schoot liggen te slapen of komt gewoon lekker bij je liggen. Met de andere pups is ze anders geen doetje, het gaat er soms ruig aan toe als Raspberry mee doet! Baasje is weer helemaal verliefd op deze dame! Wie haar straks mee naar huis wil nemen, zal bij hem op een goed blaadje moeten staan :).

Banana is iets meer van het afwachtende type. De denker van het nestje. Hij zit vaak gewoon alles te overschouwen voor hij zich gaat mengen. Een grappig gezicht is het vaak, hoe hij daar dan zit te kijken. Anderzijds was Banana de eerste die we buiten de werpkist aantroffen. Tijdens het spelen is er vaak veel kabaal bij, Banana is druk aan het oefenen op het gebruik van zijn stem. Zijn favoriete slaaphouding is op zijn rug in het zachtste, zachte mandje.

Clementine straalt op de foto de ondeugd uit die ze ook echt is. Dit kleine spookje is altijd ondernemend. Ze zoekt veel contact met mij de laatste dagen en vindt het tegenwoordig wel ok om geknuffeld te worden. Ook bij Cas is ze vaak te vinden. Als we haar knuffelen, krijgen we 100 kleine zoentjes van dit meisje.

Kiwi is zo’n ondernemend kereltje. Hij kan soms wat liever alleen liggen te slapen, maar als hij wakker is, kan hij goed de voeten uit. Leuk om te zien hoe ook hij steeds meer contact zoekt en steeds rustiger wordt tijdens knuffelsessies.