Puzzelen

4 april 2022

Kiezen is verliezen… maar misschien kan het ook winnen zijn?
Wat is het moeilijk om uit deze 6 fantastische snuitertjes “de juiste” pup te kiezen. De ene is het vrolijkst, de andere het slimste, nog een ander het snelst tot een spelletje te verleiden, die is dan weer de liefste of net de gekste. Ze hebben allemaal hun charmes, bij allemaal kunnen alle checkboxjes afgevinkt worden, ze zijn allemaal onverschrokken en dapper, ze willen allemaal graag spelen, ze komen allemaal graag bij ons.
Oh, wat is het moeilijk!
Nog moeilijker wordt het als elk van ons zijn hart aan een ander pupje verloren heeft…

Cas is vanaf dag 1, nee, vanaf uur 1 verliefd op de kleine Blueberry. Onze dikke eerste pup die achteraf de kleine uk bleek te zijn. Het kleine dotje dat graag geknuffeld wordt. Het snoezeltje dat al heel snel een gek geplooid oortje bleek te hebben.

Ik hoor mezelf in de afgelopen paar weken steeds tegen Cas zeggen dat hij zich niet mag vastpinnen op die ene pup, dat hij ook voor de andere pups aandacht moet hebben en dat het helemaal niet zeker is dat het deze pup is die mag blijven.
Hij begrijpt het…

Marc is onmiddellijk verkocht aan, hoe kan het ook anders, Raspberry. Hij geeft aan dat hij zich niet wil bemoeien, maar zet ook graag haar kwaliteiten in de verf.

Ik wil het zo lang mogelijk openhouden, maar kom zo’n 2-tal weken geleden toch met een top 3: Clementine, Banana en Raspberry. De volgorde van deze 3 wisselt zowat elk uur… Maar ik ben overtuigd en hoor mezelf dit herhaaldelijk aan Cas benadrukken.

Het keuzemoment nadert en dan gebeurt het.
Cas, die wel goed begrepen heeft wat we al die weken probeerden duidelijk te maken, houdt het niet meer. Hij huilt niet, hij is dapper, maar aan alles merk je, hoe verbonden hij is met Blueberry.
Mijn moederhart kraakt steeds harder bij het zien van dat trillende lipje en het horen van de kraak in zijn stem, als we praten over het feit dat Blueberry naar een ander gezin zal gaan.

Marc, die de pups dit keer ook veel heeft kunnen observeren, haalt aan dat Blueberry toch steeds meer naar de voorgrond komt. Ik besluit in stilte om hem toch in de gaten te houden.
De daaropvolgende week word ik door mijn kleine krullenbol onophoudelijk gewezen op alles wat Blueberry flink doet. Zelf moet ik ook vaststellen dat deze pup toch meer in zijn mars heeft dan we eerst dachten. Langzaam maar zeker verovert hij mijn, maar ook Marc zijn hart. Voor we het weten zijn we met z’n drietjes tot over onze oren verliefd op de kleine underdog.

Banana of Blueberry, dat is de laatste barrière. Het verstand of het hart.
En dan, dan moet je even stoppen met alles te overdenken, je moet het verstand even uitschakelen en het hart volop laten spreken. Je móet wel zien hoe Cas en Blueberry verbonden zijn. Je móet wel voelen dat het gewoon goed zit.

Blueberry mag blijven, de knoop is doorgehakt. De vreugde op het gezicht van mijn mensenkind, de tranen in zijn ogen, de krop in zijn keel, van blijdschap dit keer. Dàt is een onvergetelijk moment!
Blueberry zal Odil gaan heten, we kijken uit naar de vele avonturen samen!

Banana, ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen en een krop in mijn keel bij de gedachte dat hij niet bij ons zal blijven. Maar ik ben superblij dat mijn toppertje bij 1 van mijn beste vrienden mag gaan wonen. Ik weet zeker dat hij daar in de allerbeste handen zal zijn en het allermooiste leven zal krijgen. Gunther, zorg straks goed voor mijn hartenpuppy, maar eerst hou ik hem nog even dicht bij mij.

Clementine, deze zagen we allemaal aankomen. Al zo snel was er iets tussen Christine en deze pup. Toen ze nog heel piep was, was ze bij iedereen onrustig, behalve bij Christine. En zo is er altijd iets bijzonders gebleven tussen hen. Er was nog even twijfel omdat deze dame wel erg pittig was. Maar wat ben ik gelukkig dat deze klik die er altijd al was verder uitgebouwd mag worden.
Clementine zal voortaan Loes gaan heten.

Plum bleek al snel een heel vrolijk en blij hondje te zijn. Gewoon ongecompliceerd, vriendelijk en net dat tikkeltje zachter. Een perfecte match voor Maarten, de zoon van 1 van mijn beste vriendinnen. Wat heerlijk om ook hier te mogen meemaken hoe deze 2 elkaar al van heel vroeg opzochten. Liefde op het eerste gezicht was het tussen Maarten en zijn Tess.

Raspberry, dat was een verrassing, voor iedereen denk ik! Naomi vertelde me enkele weken geleden wat voor pup ze wilde. Graag een zekere pup, eentje die het voortouw kon nemen en een leidende figuur kon zijn voor zijn of haar halfbroer Rio. Naomi was ervan overtuigd dat de mooie Raspberry, waar werkelijk íedereen verliefd op was, geen optie meer zou zijn voor hen. Ze waren dan ook helemaal in shock toen ik hen vertelde dat ik haar bij hen zag wonen. Ik denk dat Raspberry een perfecte match wordt met Rio. En Naomi die heeft genoeg geduld en ervaring om de energie van deze pittige dame in goede banen te leiden.


Kiwi mocht ook in enkele top 3-tjes voorkomen. Hij heeft enkele harten veroverd en zich laten zien als een pittig meneertje. Daarom kon hij niet zomaar overal gematcht worden. Heerlijk dat de puzzel zo in elkaar kan vallen en dat Ronny en Anntje heel blij waren dat deze knappe jongen bij hen mag gaan wonen.