Ze zijn er!

3 september 2019

Maandagavond begon Olga onrustig te worden, haar temperatuur was netjes volgens het boekje gezakt naar 36.5, dus we wisten dat de bevalling eraan zat te komen. In de loop van de dinsdag was Olga relatief rustig was geweest, maar om iets voor 17u verraste ze ons opeens. Na 2 grote persbewegingen werd om 17u nummer 1 geboren, een prachtig zwart reutje met donker hoofdje. Het was begonnen!
Tegen 17u45 waren de eerste 4 pups er al. Wat een sneltrein! 4 reutjes… “En nu komen de meisjes”, zei mijn mama. En ja hoor, na een korte rustpauze werd een poosje na 18u een meisje geboren. Nummer 7 viel er letterlijk uit, ze stond recht, we hoorden een splash en daar lag hij, met de pootjes in de lucht en al bevrijd van alle vliezen. Nummer 8 kwam kort erna en was nog niet helemaal uitgepakt toen ook nummer 9 zich om 20u aandiende.
Nadat ook nummer 6, 7 en 8 zwarte heertjes bleken te zijn, durfden we bijna niet kijken. Voorzichtig tilden we een pootje op en jawel, een 8ste reutje!
Nog even vraagtekens over de kleur van deze laatste, want zwart dat was het niet. Uiteindelijk bleek de laatste, pupje geel, een prachtig bruintje te zijn.

Rood
Paars
Oranje
Lichtblauw
Geel
Groen
Beige
Donkerblauw
Roze

 

Geef een reactie